Vanaf heden een nieuwe webmail client, RainLoop!

Al een tijdje waren we bij Kyzoe aan het kijken naar een waardige vervanger voor onze webmail clients, niet dat ze niet voldeden maar er was toch iets wat veel beter kon vonden we. Ook al is Roundcube een zeer veel gebruikte webmail client, het ontbrak domweg aan een responsive versie als je de client opende op een tablet of smartphone.
Na toch lang zoeken hebben we de keus laten vallen op RainLoop.
In tegenstelling tot bijvoorbeeld Roundcube is RainLoop geen volledige opensource-software. Je hebt een gratis Community edition (uitgegeven onder de AGPLv3-licentie) en een betaalde variant. De exacte verschillen tussen beide versies vind je in deze tabel.
Kyzoe gebruikt de standard edition. Je vindt RainLoop onder jedomeinnaam.ext/webmail.

Roundcube hebben we nog niet helemaal verwijderd, nee zeker niet, echter het vergt iets meer moeite op srv1 vindt je roundcube op https://srv1.kyzoe.be en op wp3 staat roundcube op https://wp3.kyzoe.be  om te zien op welke server je site wordt gehost is het voldoende om het volgende in te tikken:
https://jedomeinnaam:2222 je wordt dan automatisch doorgeschakeld naar de server waar je op staat. in ons geval https://wp3.kyzoe.be:2222 de laatste getallen verwijder je en vervang je door /roundcube in ons geval wordt het https://wp3.kyzoe.be/roundcube

Handtekening instellen in Rainloop.

Sommige mensen zullen misschien zich afvragen hoe ze in Rainloop een Email handtekening instellen, wel dat doe je op deze manier:

  1. Wanneer je ingelogd bent op rainloop kun je rechts naar instellingen gaan.
  2. Onder het tabje Algemeen zie je je mail adres staan.
  3. Als je klikt op het email adres dan komt je in het venster om de handtekening in te stellen.
  4. Zodra je het naar wens hebt ingevuld kun je op bijwerken klikken en dan is het ingesteld!

 

Reageer:

Blijf op de hoogte van onze blogs

Maximaal 1 e-mail per week op donderdag om 8.30 en enkel als er nieuwe blog berichten zijn.

SSD vs Hdd Hosting

Wij zetten de turbo voor je in: wij bieden je hosting met 100 procent SSD-power in datacenterkwaliteit.

Laat je overtuigen door onze meetresultaten: we hebben identieke WordPress-installaties met talrijke plug-ins en op een klassieke server met HDD en op SSD-harde schijven opgezet. We hebben de respectievelijke gemiddelde waarden bepaald uit verschillende metingen: De laadtijden van de websites waren gemiddeld 42 procent sneller op de krachtige SSD-systemen dan op de klassieke HDD-systemen. 

In tegenstelling tot onze concurrenten, die databases meestal alleen op “desktop” SSD’s opslaan of nog volledig vertrouwen op klassieke harde schijven, bewaren wij je volledige webdata (webruimte) inclusief de databases op SSD harde schijven in datacenterkwaliteit. Onze premium SSD’s op basis van de nieuwste servertechnologie zijn speciaal ontworpen voor professioneel gebruik in datacenters en zijn niet alleen snel, maar ook bijzonder betrouwbaar.

SSD-hosting is met name geschikt voor high-performance applicaties. De toename in snelheid is duidelijk merkbaar op websites met een hoog bezoekersaantal, aangezien er beduidend meer acties per seconde mogelijk zijn. SSD-harde schijven zijn ook zeer energiezuinig en onderstrepen daarmee de groene filosofie van Kyzoe.be.