DNS.be voert extra controles in voor .be domeinen

Tot nog toe was het altijd heel simpel om een .be domeinnaam te registreren. Na bestelling werd de domeinnaam onmiddellijk geregistreerd. Vanaf 1 maart 2022 heeft DNS Belgium (de registry beheerder van alle .be domeinen) echter een extra stap ingevoerd bij de registratie. We leggen je uit wat er precies veranderd is.

Vanaf 1 maart 2022 kan het zijn dat Belgische particulieren hun identiteit moeten bewijzen bij het registreren van een .be domeinnaam. Dit kan met itsme of met eID. In de toekomst zal iedere Belgische particulier die een .be domeinnaam aanvraagt zijn of haar identiteit eerst moeten bewijzen.

Voor bedrijven geldt in de nabije toekomst hetzelfde: ook zij zullen zich moeten identificeren alvorens ze een .be domeinnaam kunnen registreren.

De nieuwe manier van een .be domeinnaam registreren

  1. Vraag je .be domeinnaam aan bij Kyzoe
  2. Wij registreren jouw domeinnaam onmiddellijk bij DNS Belgium
  3. DNS Belgium activeert je domeinnaam, maar op je domeinnaam zie je een pagina waarop staat dat je domein nog geverifieerd moet worden
  4. DNS Belgium stuurt je een mail met verzoek tot verificatie
  5. Gebruik Itsme of eID om je identiteit te bewijzen
  6. DNS Belgium stuurt je een e-mail met bevestiging van je verificatie
  7. Dat was het! De .be domeinnaam is actief en officieel van jou!

Aandachtspunten bij het registreren van een .be domeinnaam

  • Geef altijd de correcte identiteitsgegevens op zoals ze op je identiteitskaart staan. Indien deze niet overeenkomen zal je registratie mislukken.
  • Let ook goed op voor de mails van DNS Belgium. Check je spam zodat je de mails zeker niet mist.

Let op: indien de verificatie niet goed wordt uitgevoerd word de domeinnaam niet vrijgegeven, en is er ook geen sprake van restitutie van de registratiekost.

Het controleren van de identiteit maakt dat bij misbruik van domeinnamen de eigenaar makkelijker opgespoord kan worden. DNS.be heeft een video gelanceerd waarin het proces wordt doorlopen. Voor privépersonen blijft alle informatie altijd verborgen. Vanaf 1 April zullen Nederlandse klanten zich moeten identificeren met iDIN.

Waarom deze controles? 

Frauduleuze registraties hebben dikwijls valse of onvolledige gegevens. Als wij die er op voorhand uithalen, vermijden we dat zo’n domeinnaam schade berokkent aan de Belgische internetgebruiker

Reageer:

Blijf op de hoogte van onze blogs

Maximaal 1 e-mail per week op donderdag om 8.30 en enkel als er nieuwe blog berichten zijn.

SSD vs Hdd Hosting

Wij zetten de turbo voor je in: wij bieden je hosting met 100 procent SSD-power in datacenterkwaliteit.

Laat je overtuigen door onze meetresultaten: we hebben identieke WordPress-installaties met talrijke plug-ins en op een klassieke server met HDD en op SSD-harde schijven opgezet. We hebben de respectievelijke gemiddelde waarden bepaald uit verschillende metingen: De laadtijden van de websites waren gemiddeld 42 procent sneller op de krachtige SSD-systemen dan op de klassieke HDD-systemen. 

In tegenstelling tot onze concurrenten, die databases meestal alleen op “desktop” SSD’s opslaan of nog volledig vertrouwen op klassieke harde schijven, bewaren wij je volledige webdata (webruimte) inclusief de databases op SSD harde schijven in datacenterkwaliteit. Onze premium SSD’s op basis van de nieuwste servertechnologie zijn speciaal ontworpen voor professioneel gebruik in datacenters en zijn niet alleen snel, maar ook bijzonder betrouwbaar.

SSD-hosting is met name geschikt voor high-performance applicaties. De toename in snelheid is duidelijk merkbaar op websites met een hoog bezoekersaantal, aangezien er beduidend meer acties per seconde mogelijk zijn. SSD-harde schijven zijn ook zeer energiezuinig en onderstrepen daarmee de groene filosofie van Kyzoe.be.