Onze sites worden nóg sneller dankzij Brotli compressie

Kyzoe Hosting heeft snelheid hoog in het vaandel. We zijn daarom ook altijd op zoek naar manieren om onze servers nóg sneller te maken. Vandaag zijn we trots om de volgende stap in snelheid aan te kondigen.

Kyzoe integreert BROTLI compressie op haar servers!

Brotli bied een betere compressie dan Gzip, een verschil dat kan resulteren in een 39%(!) kleinere pagina. Dit betekent dat elke pagina die met Brotli wordt bezocht maar liefst tot 39% kleiner is dan voorheen, en een kleinere pagina betekent natuurlijk een snellere laadtijd wat dan weer voor een betere user expierence zorgt. Eén van ’s werelds grootste datacentrums heeft in deze blogpost Understanding Brotli’s Potential (in het Engels) de vergelijking gemaakt tussen brotli en Gzip

Hoe weet ik of Brotli is geactiveerd voor mijn site.

Alle hosting pakketten ondersteunen standaard Brotli, maar Brotli werkt alleen over HTTPS verbindingen. Dat betekent natuurlijk dat websites die nog geen HTTPS geactiveerd hebben ook GEEN gebruik van Brotli kunnen maken.
Om te testen of je website Brotli ondersteunt kan je dat checken op deze url:
https://tools.keycdn.com/brotli-test

SSL certificaat is tegenwoordig verplicht

Al onze klanten hebben de mogelijkheid om een gratis SSL certificaat te activeren voor hun website en de website kosteloos over te zetten op SSL. Wij gebruiken daarvoor Lets Encrypt.

SSL certificates

SSL certificaten worden standaard aangemaakt voor je website, maar je moet zelf wel de configuratie in je script voor rekening nemen. Voor WordPress betekent dat meestal dat je een plugin installeert (Real simple SSL). Wij activeren die enkel voor je website. Wil je ook je mail beveiligen met een SSL certificaat dan moet je dat zelf aanzetten in je controlepaneel.

Meer voordelen van SSL

Behalve dat Google het verplicht en je hoger in de zoekresultaten komt heeft een SSL certificaat ook nog als voordeel dat je onder andere in WordPress http/2 push kunt gebruiken.
Maar dat leggen we je uit in een volgend artikel.

Host je site nu bij Kyzoe 

39% sneller door brotli / gratis verhuizen

 

Reageer:

Blijf op de hoogte van onze blogs

Maximaal 1 e-mail per week op donderdag om 8.30 en enkel als er nieuwe blog berichten zijn.

SSD vs Hdd Hosting

Wij zetten de turbo voor je in: wij bieden je hosting met 100 procent SSD-power in datacenterkwaliteit.

Laat je overtuigen door onze meetresultaten: we hebben identieke WordPress-installaties met talrijke plug-ins en op een klassieke server met HDD en op SSD-harde schijven opgezet. We hebben de respectievelijke gemiddelde waarden bepaald uit verschillende metingen: De laadtijden van de websites waren gemiddeld 42 procent sneller op de krachtige SSD-systemen dan op de klassieke HDD-systemen. 

In tegenstelling tot onze concurrenten, die databases meestal alleen op “desktop” SSD’s opslaan of nog volledig vertrouwen op klassieke harde schijven, bewaren wij je volledige webdata (webruimte) inclusief de databases op SSD harde schijven in datacenterkwaliteit. Onze premium SSD’s op basis van de nieuwste servertechnologie zijn speciaal ontworpen voor professioneel gebruik in datacenters en zijn niet alleen snel, maar ook bijzonder betrouwbaar.

SSD-hosting is met name geschikt voor high-performance applicaties. De toename in snelheid is duidelijk merkbaar op websites met een hoog bezoekersaantal, aangezien er beduidend meer acties per seconde mogelijk zijn. SSD-harde schijven zijn ook zeer energiezuinig en onderstrepen daarmee de groene filosofie van Kyzoe.be.